Sommaren då katten flyttade

Vilken bok? Sommaren då katten flyttade av Eli Åhman Owetz.

Var har jag fått tag på den? Lånat på biblioteket.

Land (författarens hemland enligt mina kriterier): Sverige.

Vad handlar boken om? Vi rör oss i Roslagen, bland människor som är ganska bekanta för den som läst fler än en bok av Eli Åhman Owetz. Det är två tilltufsade personer som träffas genom en katt. Anders fick katten av sin dotter när han blev lämnad av sin fru. Nillas och hennes man skiljde sig från varandra och Nilla flyttade från Stockholm till en liten stuga i Roslagen. Plötsligt en dag dyker en katt upp. Nilla blir förtjust i katten, men förstår att den hör hemma någonstans. Anders kommer och hämtar sin katt, men katten rymmer igen och igen.

Vad tycker jag? Det är ju inte så komplicerad intrig. Men det är charmigt ändå att få följa med två personer som mitt i livet har tvingats ändra riktning och lite tappat fotfästet och se hur de börjar komma bättre överens med tillvaron. Och sen är det förstås den fina katten, alla böcker med katter i år lite bättre böcker än andra tycker jag.

Utmaningar: Tänk, det finns en punkt i Kaosutmaningen som lyder: Läs en bok med ett eller flera djur som huvudkaraktär (-er). Det är sannerligen katten som är den verkliga huvudpersonen i den här boken så där har jag kryssat av en till punkt! Jag har nu bockat av 15 punkter på listan, vid 20 så anses utmaningen som avklarad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s