Läsalot ensamtid

Jag gick med i I regnets läsalot den här helgen fast jag visste att jag inte skulle läsa så mycket. På fredag jobbade jag, och sen kom jag på att jag ville se Operation Mincemeat på bio. Men jag lyckades få in en timmes läsning, och dessutom på terrassen i solsken!

Nu är det så att bilden är från tidigare i veckan, men läsplatsen var densamma, boken var densamma och katten var densamma så det är en väldigt bra illustration av fredagens läsning. Fyra poäng för fredag.

Så blev det dag två i läsutmaningen, lördag. Just precis den här lördagen hade vi planer. Vi var bjudna på en bit mat, och sen for vi till Kvarkenfest, med flera artister som uppträdde. Det skulle inte ha blivit någon läsning alls, om det inte varit så att jag lyssnade på ljudbok på vägen dit. En timmes lyssning , alltså fyra poäng.

På bilden bandet One desire som uppträdde tillsammans med Wasa Sinfonietta. Jo, bakom röken finns verkligen en symfoniorkester med dirigent.

Söndagen var den sista dagen, och nu blev det i alla fall lite läsning. En timme ljudbok på vägen tillbaka från lördagens begivenheter (ja, vi övernattade. Det kändes lugnast så), och sen en timme till ljudbokslyssning när jag planterade lite växter och rensade i mina pallkrageodlingar. Bara en halv timme läste jag King of Scars/ Leigh Bardugo. Men jag slutspurtade rejält, det får man i alla fall ge mig! Ett poäng för varje läst kvart, så tio poäng!

Liza hade fem punkter att försöka pricka in med vår läsning.

💙 Titel med bara ett ord
💙 En fristående bok
💙 En mera okänd bok
💙 Ett bokomslag som beskriver mig själv
💙 En bok som får mig att må bra

Jag lyckades nästan undvika alla punkter, bara punkt tre, en mer okänd bok, anser jag att jag har kryssat av. Ljudboken jag lyssnar på just nu är The lighthouse land av Adrian McKinty, och åtminstone jag har inte hört om den här boken eller trilogin som den inleder. Adrian McKinty hade jag nog hört om, och läst böcker av, men jag visste inte att han förutom deckare också skrivit en trilogi för ungdomar om en slags fyr.

Sen fick man en bonuspoäng för varje bild med taggen #läsalotensam på Instagram. Under tiden fredag-söndag blev det en sån bild, konsertbilden som förklaring till den nästan obefintliga lästiden. På torsdag la jag upp en bild på en fin hög böcker också, böcker som jag skulle ha läst om jag haft tid till det. Men det var inte under tiden fredag till söndag, så jag räknar en bonuspoäng åt mig. 19 poäng. Det kunde ha gått sämre också.

Någon gång under min livstid ska jag delta i en ”läsalot” eller läsutmaning och faktiskt ha tid att bara läsa. Det kommer att lyckas någon gång. Det har bara inte hänt än!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s