Den sista goda människan

Vilken bok? Den sista goda människan av A J Kazinski.

Var har jag fått tag på den? Nu är jag lite osäker, men jag tror det var på loppis förra sommaren. Kan vara längre sen också.

Land (författarens hemland enligt mina kriterier): A J Kazinski är en pseudonym för två danska författare, Anders Rønnow Klarlund och Jacob Weinreich.

Vad handlar boken om? Polis Niels Bentzon, närmare bestämt gisslanförhandlare, får ett fall att undersöka där goda människor dör med ett mystiskt märke på ryggen. Det finns en gammal legend om att det bara finns 36 goda människor i världen och något hemskt händer om alla 36 dör. Om man ska tro den italienske polisen som kontaktar Bentzon så har redan 34 goda människor dött.

Vad tycker jag? Inte min smak alls. Jag är fullkomligt oberörd av alla inblandade människor, ointresserad av vintrig (bil)jakt genom Danmark efter polis Bentzon, och kan inte engagera mig i jakten på god människa nummer 35 eller 36, och köper heller inte förklaringen till varför den människan ska vara just i Danmark. Det är ganska säkert att den här boken inte skulle ha blivit läst om det inte i mitt liv hade förekommit en lång bussresa fram och tillbaka till Helsingfors nyligen.

Utmaningar: Formellt har jag ju inte slutat försöka läsa hyllvärmare, det sker bara så oerhört sällan. Men nu så. En bussresa med bara en hyllvärmare som lektyr och vips blev den läst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s