En smakbit ur Räkna hjärtslag

Det har hunnit gå många söndagar sen jag senast delade en smakbit ur min läsning. Förhoppningsvis kommer jag nu att återgå till rutinerna mer och ha tid att dela med mig av smakbitar.

Jag kommer att börja på en ny bok idag, och det kommer antagligen att bli den här, Räkna hjärtslag av Katarina Widholm. Den avviker lite från min läsning förut i maj, det har blivit mest fantasy, och dessutom mest ungdomsfantasy. Jag har ändå tänkt läsa åtminstone någon av böckerna som nominerats till Årets bok, och det här är en av dem, och den råkade passera mina händer på biblioteket, eller rättare sagt, den passerade INTE mina händer, den lämnade kvar hos mig och jag lånade hem den. Så här börjar boken:

28 september 1937

”Tag plats! Stäng dörrarna!”
Mammas hand flög upp till avsked därute, det såg nästan ut som om hon torkade sig i ögonvrån också. Håret såg så tunt och färglöst ut under hatten hon haft så länge Betty kunde minnas. Att hon aldrig sett hur liten och smal mamma var till växten. Tåget gled långsamt iväg och både mamma i den bruna kappan och Hudiksvalls station försvann ur tågfönstret.

Nu ska jag gå ut och ställa i ordning mina odlingslådor, för det har äntligen slutat regna. Vill du se fler smakbitar ska du hälsa på hos Astrid Terese på Betraktninger~ tanker om bøker.

9 reaktioner på ”En smakbit ur Räkna hjärtslag

  1. Paula Merio

    Jag såg fram emot den här boken men blev besviken. tyckte den blev väldigt långtråkig, tyvärr. Tack för smakbit,

  2. Åsa

    Tack för smakbiten! En bok många verkar läsa. Här vill vi ha mera regn, bara fått en liten skvätt, trots att andra ”runtomkring” fått massor… så himla orättvist alltså! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s