In an absent dream

Vilken bok? In an absent dream av Seanan McGuire.

Var har jag fått tag på den? Beställt på nätet tack vare ett presentkort som jag fick i födelsedagspresent.

Land (författarens hemland enligt mina kriterier): USA.

Vad handlar boken om? I den här boken i serien Wayward children får vi veta varför Lundy inte fick vara kvar i världen som hon kom till när hon hittade en ovanlig dörr i ett träd. Hon kom till Goblin Market, på vissa sätt lite bättre än flera andra världar som barnen på Eleanor West’s Home for Wayward Children kan komma till, för man kan gå fram och tillbaka mellan sin egen värld och Goblin Market. Men det är fortfarande väldigt mycket som kan gå fel, och innan man blivit vuxen måste man bestämma sig i vilken värld man ska stanna. Och det är inte så lätt, i den ena världen kanske man har den enda vännen man har, men i den andra världen kanske det finns en syster som behöver en.

Vad tycker jag? Jag lyxade till det och unnade mig fortsättningen i den här serien när jag fick ett presentkort till en nätbokhandel i födelsedagspresent. Jag tycker inte någon av de fyra böcker jag hittills läst varit sämre än någon annan, och jag hoppas den här serien får fler än de sju böcker som finns i den nu. Händelsevis fanns det också en Goblin Market i den andra boken jag beställde på samma gång, och jag gillar båda versionerna av den. Det finns en dikt av Christina Rossetti som heter Goblin Market också, och det kan hända att jag blir inspirerad att fördjupa mig i fler böcker med en Goblin market.

Jag rekommenderar den här serien åt alla som ens lite gillar fantasy. Låt dig inte störas av att det är barnböcker. Låt dig istället drabbas av magin, och besvikelsen när den magiska världen kastar ut en och man hamnar i den vanliga världen igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s