Dagens bokutflykt: Boknytt från en nederländsk resa.

Jag tar och livar upp ”dagens bokutflykt”-temat ännu en sommar. Det känns ändå som det blir en del bokutflykter varje sommar. Egentligen hälsade vi bara på hos vänner i Nederländerna den här gången, men man hinner med en hel del bokligheter ändå.

Ja, det är lite suddiga tulpaner där i bakgrunden, också det ganska typiskt för Nederländerna.

I Amsterdam hittade vi en bokloppis på ett torg, och jag gjorde ett riktigt fynd: The documents in the case av Dorothy L Sayers. Det är inte en Peter Wimsey-bok men en deckare av henne är ändå en klenod!

Det här lilla minibiblioteket fanns i grannhuset till det hus där vi bodde. Nu tog jag ingen bok därifrån, för jag hade ingen bok att lämna i utbyte.

Jag hade aldrig hört talas om staden Deventer, men det är en charmig stad och den har ett par bra bokhandlar. Från den staden följde The discomfort of evening av Marieke Lucas Rijneveld med mig hem, och den hamnar väl i princip på sommarens läslista. Inte för att jag direkt har en läslista, men ni förstår hur jag menar. Jag kan ju behändigt glömma att jag har en åländsk bok från förra sommaren som jag köpte i Mariehamn som jag fortfarande inte läst, och tänka att den här boken alldeles säkert blir läst.

Det var kanonväder. Jag fick alltså åtminstone en varm helg den här sommaren. Sen kom vi hem till plus fyra och snålblåst. Men den har ju en chans att bli bra ännu, den finska sommaren. En liten chans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s