Flickan i stenparken

Vilken bok? Flickan i stenparken av Nilla Kjellsdotter.

Var har jag fått tag på den? Lånat på biblioteket.

Land (författarens hemland enligt mina kriterier): Finland

Vad handlar boken om? En flicka hittas frusen i stenparken i Oravais. Ingen vet vem hon är, ingen flicka är anmäld försvunnen och flickan är svårt traumatiserad och kan inte berätta vem hon är. Mija och de andra poliserna kommer inte vidare med att fundera ut vem hon är. Då en mer välbeställd man hittas död i sin bostad får de börja utreda ett mord istället. Men kanske är flickan utan identitet och den döde mannen inte så orelaterade.

Vad tycker jag? Det är riktigt spännande och vi är inte bortskämda med för många österbottniska deckare. Jag har kört förbi stenparken säkert tusentals gånger, liksom många österbottningar har jag orsak att åka riksåttan väldigt ofta. Absolut läsvärd, och ganska intressant persongalleri (också bifigurerna i historien) med en snusande kvinnlig kriminalpolis i huvudrollen, en irriterande trevlig norsk polis och barn vars diabetes upptäcks under historiens gång.
Det låter lite magert, det jag har att säga om boken. Jag vet inte varför egentligen, det är en bra deckare och jag ser fram emot nästa bok om polisen Mija Wadö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s