En smakbit ur Flickan i stenparken

Varje söndag, eller nästan varje söndag i alla fall, brukar jag dela med mig av en smakbit ur min läsning. Jag är inte ensam om det- Astrid Terese på bloggen Betraktninger~ tanker om bøker samlar ihop alla smakbitarna och om man kikar in på hennes blogg får man se alla smakbitarna.

Det har äntligen blivit dags för mig att läsa Flickan i stenparken av Nilla Kjellsdotter, så det blir förstås en smakbit ur den boken. Boken utspelar sig på vintern, men jag blev inspirerad av första maj-vädret idag då jag valde smakbit.

Snön brände kallt under de bara fötterna, men hon kände knappt nånting längre. Det tunna linnet som inte sträckte sig längre än strax nedanför rumpan virvlade i takt med ovädret.
Isen knakade olycksbådande under hennes magra kropp när hon stapplade fram över fjärden. Det tilltufsade håret var frostigt och kölden hade färgat hennes läppar blå, men hon huttrade inte längre. Hon kände ingenting.

Jag kan tillägga att till mina första maj-traditioner hör att äta årets första lösglass- eller jag tror man kanske säger kulglass i Sverige? I alla fall en sån glass som man köper i glasskiosk som försäljaren formar till en boll. Jag har fått årets första glass idag och jag känner mig lite besläktad med flickan i smakbiten, blå läppar och envist vårklädd trots väder och vind..

8 reaktioner på ”En smakbit ur Flickan i stenparken

  1. Paula Merio

    Jag har inte hört talas om författaren och läser mig till att hon är finlandssvensk som jag. Jag brukar leta på författare från Finland men dessvärre läser jag inte deckare. Tack för smakbit

  2. förr i tiden skulle en ju till varje pris ha vårkläder på sig på Valborg och 1:a maj hur kallt det än var. kulglass äter jag evt någon gång under sommaren. kände inte till din bok. tack för kylslagen smakebit!

  3. Åsa

    Lösglass var ett bra ord, det heter ju lösgodis – så passar perfekt ju! 🙂
    Boken kände jag inte till, tack för smakbit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s