All the feels

Vilken bok? All the feels av Olivia Dade.

Var har jag fått tag på den? Lyssnat i beställd ljudbokstjänst.

Land (författarens hemland enligt mina kriterier): USA.

Vad handlar boken om? Alexander är stjärna i en stor tv-serie. Han är inte alltid nöjd med hur serien utvecklar sig, men han har ett kontrakt och goda vänner där. Dock blir det en incident på en bar vid inspelningen, och man bedömer att Alexander behöver en ”barnvakt” på heltid för att hålla sig i skinnet tills sista säsongen av serien har premiär. Laurens kusin är stor chef på produktionen, och när Lauren råkar vara på besök kommer han till att Lauren är perfekt för ”barnvakts”-jobbet. Lauren tänker att det kan ge henne lite tid att tänka på sin framtid, för hon är utbränd, och accepterar jobbet. Lauren och Alexander går varann på nerverna. Tills de småningom börjar komma underfund med varann och inte alls går varann på nerverna. Det är bara det att Alexander är supersnygg, medan Lauren är vanlig, och tjock. Ingen i kändisvärlden förstår att de verkligen kan vara ihop, och Alexander bränner propparna vid något tillfälle när folk behandlar Lauren dåligt, och tillsammans med tidigare incidenter betyder det att han har svårt att få mer jobb i film- och tv-världen. Det är svårt att se hur de ska kunna gå framåt tillsammans.

Vad tycker jag? Alexanders ”incidenter”- inget fysiskt, förutom händelsen vid inspelningen som tussar ihop Lauren och Alex, utan han bränner propparna och är oerhört odiplomatisk och river broar till höger och vänster- förklaras med ADHD kombinerat med dålig impulskontroll. Jag vet inte hur det funkar egentligen, men det verkar ganska realistiskt beskrivet. Det är i alla händelser realistiskt hur folk ser på Lauren, kan jag säga som rund och inte så vacker kvinna. Men det är skönt att någon gång få läsa (eller, lyssna på, då..) en bok där man får ett ”och så levde de lyckliga” man i alla fall kan tro lite på för en tjock person i en romancebok. Eller att en tjock person i alla fall tillåts önskedrömma lite. Och det handlar inte alls om att motionerna, eller gå ner i vikt, eller liknande, sånt är helt enkelt en ickefråga. Oerhört skönt att läsa. Det är också två sympatiska huvudpersoner, kemin funkar mellan dem, man vill bara det bästa för de två.

Boken funkar bra på egen hand, men hör till en serie om personer i och kring den samma tv-serien, och vår huvudperson i den här boken är bästis med huvudpersonen i förra boken (Spoiler alert) (Alltså boken heter det, Spoiler alert, själva informationen att de är kompisar är ingen spoiler), så det ger visst en del att läsa båda böckerna. Båda böckerna är bra, dessutom. Hittills finns bara de här två böckerna, men en tredje bok i serien är på gång i höst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s