Love lettering

Vilken bok? Love lettering av Kate Clayborn.

Var har jag fått tag på den? Shoppat på nätet, men jag minns inte exakt när. Kan ha varit förra sommaren, kan ha varit nu till jul.

Land (författarens hemland enligt mina kriterier): USA

Vad handlar boken om? Meg sysslar med kalligrafi som jobb. Hon hade ett jobb att skriva inbjudningskort, bordsplaceringar, programblad, rubbet till ett bröllop. Det händer att Meg skriver in gömda budskap i det hon jobbar med. Så också till det här bröllopet. Om man tänker programbladet som ett kodat meddelande får man fram ordet ”mistake”. Ingen brukar hitta hennes gömda budskap. Men den här gången är brudgummen Reid en matematiker och han ser koden. Det slutar med att Reid och hans fästmö båda inser att bröllopet faktiskt är ett misstag. Något år senare kommer Reid till bokhandeln där Meg jobbar för att fråga henne om koden. Både Reid och Meg är på krångliga ställen i livet just då och de börjar umgås.

Vad tycker jag? Ska jag börja med det bra? Fint tecknade människor, sköra och starka på sina individuella sätt och med en bra kemi. Det lite sämre är: Ingenstans är detta en trovärdig bok på något sätt (förutom relationerna), speciellt inte sen den oväntade twisten i slutet som involverar FBI. Men på något sätt är det just nu i detta läge jag vill koncentrera mig på att skriva vackra bokstäver på vackra papper och söka efter de gömda budskapen i bokstäver och siffror i New York.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s