Så förråddes Anne Frank

Vilken bok? Så förråddes Anne Frank. En cold case-utredning av Rosemary Sullivan.

Var har jag fått tag på den? Lånad på biblioteket.

Land (författarens hemland enligt mina kriterier): Kanada.

Vad handlar boken om? En faktabok om en cold case-utredning som gjordes för att om möjligt få svar på vem som egentligen förrådde Anne Frank och de andra som gömde sig i gårdshuset på Prinsengracht 263. Den enda som överlevde koncentrationslägren var Otto Frank.

Vad tycker jag? Tydligen är det inte bara jag som gått och funderat på vem som egentligen förrådde Anne Frank. För några år sedan fick ett antal personer för sig att systematiskt undersöka hur förräderiet gått till, historiker, militärhistoriker, en pensionerad specialagent från FBI, kriminaltekniker, kriminologer, och så vidare. När de var klara med sitt arbete bad de Rosemary Sullivan (kanadensisk professor) att dokumentera arbetet och vad de kommit fram till. Det blev den här boken. Det är en ordentlig faktabok på det sättet att det finns riktiga fotnoter om varifrån i stort sett allt som står i boken kommer. Teamet kommer också fram till en slutsats om hur förräderiet gått till, och det är åtminstone en mycket sannolik slutsats.

Utmaningar: Till min glädje upptäcker jag att Rosemary Sullivan är kanadensare, och detta blir alltså en del av utmaningen #kaffeochkulturvärlden, med tema Kanada i februari! Punkt 27 i Kaosutmaningen -läs en fackbok- är också i och med denna bok avklarad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s