Big girl panties

Vilken bok? Big girl panties av Stephanie Evanovich.

Var har jag fått tag på den? Lyssnat på Youtube.

Land (författarens hemland enligt mina kriterier): USA

Vad handlar boken om? Holly har blivit änka vid 32. Utan att riktigt veta vad hon ska göra nu, råkar hon få platsen bredvid Logan på ett flygplan. Logan har riktigt obehagliga fördomar mot Holly när hon kommer för att sätta sig, hon är nämligen rejält överviktig. Men hur det nu är, och när Logan inser att han varit oartig, och för att han tycker lite synd om henne då hon är änka, lovar han att börja träna Holly. Logan är nämligen superidrottsmännens personlige tränare. Holly ser vad han tycker och tänker om henne, men hon tänker att lite träning skadar aldrig och hon behöver något som skingrar hennes tankar efter makens död. Det skadar inte heller att hon tycker Logan är lite ögongodis. Och något mer finns inte på horisonten. Först.

Vad tycker jag? Jag är lite kluven. Å ena sidan- Holly blir aldrig smal, hon fortsätter att vara hälsosamt rund. Och Logan får kämpa med sig själv och sin omgivning för att verkligen acceptera att han är upp över öronen förälskad i en tjej med extra kilon. Så det är bra, och realistiskt. Å andra sidan- då Holly fortfarande ses som rund har hon gått ner typ halva sin vikt. Och det ifrågasätts inte riktigt att hon blivit mycket mer attraktiv i allas ögon, också Logans, på grund av det. Dessutom- en bok som mest handlar om gymträning blir lite enahanda. Så det blir ett nja. Men det är inte en totalt förkastlig bild av övervikt här, säger jag som rejält överviktig dam som gillar att träna på gym. En aning dubbelmoral, men som sagt, inte så mycket som det kan vara.
För den som eventuellt känner igen namnet Evanovich ska jag påpeka att detta är inte Janet Evanovich, hon som skriver de dråpliga böckerna om Stephanie Plum, osannolik bounty hunter med komplicerat kärleksliv och härliga vänner. Och tyvärr är den här boken inte lika dråpligt rolig heller, och jag måste erkänna att namnet Evanovich fick mig att förvänta mig det fast jag visste att det inte handlade om samma författare.

Utmaningar: Två flygresor är avgörande händelser i den här boken så jag kommer att placera in boken på punkt 18 i Kaosutmaningen, läs en bok om en resa/resor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s