The house in the cerulean sea

45047384. sy475

Vilken bok? The house in the cerulean sea av T J Klune.

Var har jag fått tag på den? Shoppat på nätet.

Land (författarens hemland enligt mina kriterier): USA.

Vad handlar boken om? Linus Baker jobbar på the Department in Charge Of Magical Youth med att inspektera barnhem med magiska ungdomar. Hans liv är tråkigt och grått. Plötsligt en dag får han ett uppdrag: Han ska inspektera ett barnhem som finns långt borta på en ö. Där bor bara sex barn, alla mycket speciella. Dessutom är föreståndaren för barnhemmet också ganska speciell. Linus Baker får mycket svårt att vara objektiv, dessutom får han mycket svårt att föreställa sig att åka tillbaka till sitt gråa liv.

Vad tycker jag? Det här är en underbar, underbar bok om härliga människor som är mycket mera än de själva tror att de kan vara. Du ska läsa den här boken och svepa in dig i den härliga känslan av att det finns godhet och vänlighet i världen, och att ingen ska behöva vara den som andra tycker att de ska vara. Ibland lönar det sig att lyssna när ens inre säger att en bok är ens grej. I det här fallet stämde det verkligen!

Utmaningar: Den här boken skulle passa in på många punkter i Kaosutmaningen. En bok vars titel börjar på T, en bok om en resa, eller en bok med HBTQI-tema- alla skulle passa. Men jag kommer att välja punkt 13- en bok vars titel består av sex ord. Rätt eller fel så tror jag att det är svårast att hitta böcker som passar in på den punkten.

En reaktion på ”The house in the cerulean sea

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s