Defy the night

50022883. sy475

Vilken bok? Defy the night av Brigid Kemmerer.

Var har jag fått tag på den? Shoppat på nätet.

Land (författarens hemland enligt mina kriterier): USA.

Vad handlar boken om? Medan kung Harristans och prins Corricks föräldrar levde, var de älskade och landet blomstrade. Men kungen och drottningen mördades och Harristan blev en ung kung, som tack vare sin bror Corrick kunde hålla kvar makten, dock inte genom att vara omtyckt. Landet har dessutom drabbats av en sjukdom, och botemedlet är en blomma som bara växer på vissa ställen. Medicinen är alltså hårt ransonerad, och utanför de rikas områden dör folk som flugor.
Tessas föräldrar var apotekare och försökte få medicin även åt de fattiga. Kungens och prinsens nattvakter mördade dem. Tessa fortsätter deras arbete med att smuggla medicin, med hjälp av Weston, en hemlighetsfull man som hon inte sett ansiktet på eller vet vem han egentligen är. När Tessa tror att Weston blivit tillfångatagen och avrättad, blir hon förtvivlad och tänker hämnas.

Vad tycker jag? En bok i rättan tid, tror jag. Jag har haft lust att läsa böcker där personerna inte är enbart bra eller enbart dåliga, och den här boken passar in på det. Dessutom har jag nästan alltid lust att läsa fantasy. Så kort sagt- inte en superfantastisk bok, men den har intressanta personer och var just det jag ville läsa nu. Ja, och: var beredd på att det kommer en uppföljare som inte är klar än och att vissa saker bara delvis är uppklarade i slutet på denna bok.

Utmaningar: I Kaosutmaningen finns punkt 20, läs en fantasybok. Det verkar oerhört lämpligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s