Fem en fredag: Vardagsliv

Det är ganska sent på fredag, men vad skulle jag annars hitta på en fredag kväll annat än att svara på Elisamatildas fem fredagsfrågor?

Vilken aktivitet utför du varje dag?

Ja, det finns ju flera. Men jag nämner håret. Det ska flätas ihop eller tas ur fläta och borstas och allt möjligt. Jag har faktiskt lite övervägt om jag skulle klippa bort en hel del.

Vad gör du enbart på helgen?

Träffar mina småkillar! Så blir det när dom börjat studera och inte bor här inne i veckorna. Men jag är så glad när det blir helg och jag får se på mina pojkar! (termen småkillar är alltid korrekt för mammor att använda, det spelar ingen roll hur många meter småkille det finns..)

Har du, eller har du inte magneter på kylskåpet?

En bild säger mer än tusen ord, kanske.. Jag köper en kylskåpsmagnet som souvenir från alla platser jag reser till.

Vad för något går mest på automatik i din vardag?

Det är morgonsysslorna. Äta frukost, hitta kläder, åka till jobbet.. på morgonen går det mesta på autopilot.

Vad kallar du spontanitet en vanlig tisdag?

Just tisdagar har jag väldigt mycket att göra, och jag brukar inleda med ett simhallsbesök. Lyx en tisdag är tekoppen och morgontidningen efter simhallen innan jag ska till jobbet, men det kan nog inte kallas för spontanitet, utan det är helt enkelt så jag äter frukost på tisdagar. Sen måste jag följa ett ganska strikt schema för att hinna med det jag ska på en tisdag. Jag brukar också tycka att största delen av veckans jobb är avklarat när tisdagen är över. Spontanitet tycker jag annars är att bryta rutinen på något sätt, äta picknick till lunch på sommaren eller en tur eller promenad som går till någon ny och oväntad plats eller så. Men spontanitet som ryms en tisdag är kanske att sätta på sig den fina klänningen jag inte annars brukar ha på mig på jobbet, eller något liknande.

2 reaktioner på ”Fem en fredag: Vardagsliv

  1. Härligt att du tänker som jag angående tisdagar. Det behöver faktiskt inte vara en så stor spontan grej för att det ska ge lite vardagslyx. En dessert på maten, en lite längre lunch, en lunch date, hämtmat, eller något större som en AW gör stor skillnad för mig i det vardagliga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s