Nattfalkarna

59594176. sy475

Vilken bok? Nattfalkarna av Elly Griffiths.

Var har jag fått tag på den? Lånat på biblioteket.

Land (enligt mina kriterier författarens hemland): Storbritannien.

Vad handlar boken om? Vi träffar arkeologen Ruth Galloway igen. Och jag måste säga att jag gillar det så mycket bättre när Ruth är tillbaka i Norfolk, och nu som prefekt för institutionen där hon brukade jobba. Men det vore ju inte en deckare om ingen dör, så nattfalkarna, en grupp amatörarkeologer, eller skattsökare utrustade med metalldetektorer hittar inte bara ett skelett från bronsåldern på stranden utan också en död person av mycket färskare datum. Först tror polisen att det är frågan om en drunknad asylsökande, men det visar sig att den döde inte är så långt hemifrån.

Vad tycker jag? Jag har tyckt att de senaste böckerna i serien om Ruth Galloway varit liite svagare, men nu känner jag att vi är tillbaka i mycket god form i och med den här boken. Jag vet inte om det beror på att Ruth nu är tillbaka i Norfolk, eller vad det är. Åtminstone får vi en god dos myter och legender från området. Jag tyckte inte heller att det var självklar vem mördaren var, jag blev ungefär lika överraskad som personerna i boken. Men jag är ju inte en sån som brukar kunna lista ut vem som gjorde det i deckare heller, så det kan ju hända att det är solklart för andra läsare.

Utmaningar: Mycket svårt att passa in i Kaosutmaningen, och vi är bara i januari. Punkten med en fågel på omslaget har jag redan använt dessutom. Men fåglar flyger ju omkring i luften och då kommer vi till punkt 17: Läs en bok med ett av de fyra elementen på omslaget. Luft är ett av de fyra elementen. Där hamnar den här boken.
Jag är lite förtjust i att Kaosutmaningen i år är sådan att man måste välja böcker utgående från själva utmaningen för att få kryssa av punkter på listan. Det är inte så att vilka som helst böcker passar in. Kaosutmaningen kommer bli svår och spännande i år. Åtminstone för mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s