En smakbit ur Nattfalkarna

En smakebit på søndag

Den här söndagen läser jag den senaste delen i den evighetslånga serien om arkeologen Ruth Galloway. Orsaken till att jag började läsa den här serien en gång i tiden var att den utspelar sig i Norfolk, och staden King’s Lynn nämndes- jag har varit i King’s Lynn, visserligen bara på ett kort besök men ändå. Det var hur som helst ett lyckokast för jag har gillat i stort sett alla delar i serien.

Nattfalkarna

Smakbiten kommer från s. 43:

”Black Dog Farm”, säger Tom Henry. ”Det måste syfta på den svarte varslaren. Sheringham, säger ni? Ja, det är hans marker.”
Tom i receptionen har jobbat i King’s Lynn så länge någon kan minnas. Och han är en outtömlig källa till kunskaper om Norfolks skrock och sedvänjor. Klockan är sex på morgonen och Judy och Nelson dricker kaffe i Toms lilla rum bakom receptionsdisken. Morgonskiftet börjar troppa in. Nelson har kallat till samling klockan sju.
”Den där har jag nog hört talas om förut”, säger Nelson.
”Varslaren är välkänd här i trakten”, säger Judy som också är född i Norfolk. ”Det är en jättestor hund som visar sig för en strax innan man dör.”
”Det stämmer”, säger Tom belåtet och räcker fram en burk med småkakor.

Liksom de flesta söndagar samlas smakbitarna ihop på Astrid Tereses mysiga blogg Betraktninger ~ tanker om bøker.

24 reaktioner på ”En smakbit ur Nattfalkarna

  1. Jag skulle inte ha något emot att åka dit igen heller, eller till den lilla by i närheten där vi egentligen var på den resan för att en kompis har släkt där.

 1. Paula Merio

  Usch så tråkigt att just en hund ska komma med dödsvarsel! Hade väl varit bättre med en krokodil!!
  Tack för smakbit, inte min genre

  1. Ja, och dessutom när man följt en serie så pass länge som jag följt den här så gillar jag nästan automatiskt, det är kul helt enkelt att återse personerna i böckerna!

 2. Läst första boken om Ruth, men har inte känt mig sugen på att läsa fler. Vet inte riktigt varför, men på ett sätt lite skönt då jag läser många serier….Tack för smakbiten!

 3. En hund som varslar om ens död? Ja, varför inte. Jag minns att jag läste om ett äldreboende (tror det var i England) där det fanns en katt. Den katten hoppade upp och lade sig hos den gamling som skulle dö.

  1. Den historien har jag också hört, och det är både lite gulligt och lite kusligt, Jag menar, vad ska man tro om den katten hoppar upp i ens famn?

 4. Och jag började läsa den för att jag har släkt i Norfolk (Norwich och Great Yarmouth) samt att författaren bor i Brighton där jag bodde som ung. 😛 Älskar den här serien och karaktären Ruth! 😛

 5. Åsa

  Tack för smakbiten! Tyckt om de böcker jag läst av författaren, skulle gärna få bli fler, men det tycks komma så himla mycket emellan som också vill bli läst. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s