Vinnarna

53333807

Vilken bok? Vinnarna av Fredrik Backman.

Var har jag fått tag på den? Lånat på biblioteket.

Land (enligt mina kriterier författarens hemland): Sverige.

Vad handlar boken om? Den maffiga avslutningen på trilogin om Björnstad. Så den handlar om hockey. Eller så handlar den inte alls om hockey utan om livet. Eller så är det hockey som är livet. Åtminstone i två städer som finns djupt inne i en skog någonstans.

Vad tycker jag? Det tog mig underligt länge både att börja på och att läsa den här boken. Det finns flera orsaker. Ingen av orsakerna är boken själv. Det är den där känslan när man vet att något kommer att gå dåligt så man både vill och inte vill bläddra vidare. Det är den där känslan att när man läst boken så kommer man inte få veta något mer om Björnstad och personerna där. Det är också det att det inte passar att släpa med sig en tegelsten överallt dit man ska. Allt sammantaget så tog det mig en stund att läsa klart boken, och det blev flera avbrott när jag läste annat. Till och med lite omläsning av sånt jag läst förr. (Det blir antagligen ett inlägg om omläsningen imorgon)
Min upplevelse av boken kan sammanfattas i: Ja, såklart grät jag. Och dessutom: En värdig avslutning på trilogin.

Utmaningar: I Kaosutmaningen blir det utmaning nr 11, Läs en tegelsten (>500 sidor). Jag skulle kunna sätta den på nordiska grannländer också, för ur mitt perspektiv är den ju skriven i ett nordiskt grannland, men jag läser kanske något från Norge eller Danmark senare i år (Island blir det mer sällan) så kan jag ju välja den boken dit då och inte skilja mig så mycket från övriga som gör Kaosutmaningen. Eller så läser alla böcker från Finland till den här punkten, det kan jag ju inte göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s