Onsdagsbetraktelse #91

Jaja. Torsdag morgon är i alla fall nästan onsdag.

Största händelsen denna vecka är att jag fick min tredje vaccindos. Jag är alltså positiv till vaccin och allt det där, men lite funderar jag faktiskt hur länge det här med boosterdoser är hållbart, och hur många det är meningen man ska ta? Inte för det, jag tog också influensavaccin varje år jag jobbade i hälsovården (fast jag inte hade något vårdjobb, någon sån utbildning har jag inte). Efter att jag bytte bransch har det inte blivit av, vissa år har jag bara inte tänkt på det, och vissa år har influensavaccinen tagit slut och jag har inte varit i någon prioriterad grupp. Men det skulle säkert inte skada om bibliotekspersonal vore en prioriterad grupp, vi har ju ändå kontakt med ganska mycket folk varje dag. Och nu med folk som är i karantän och sjuka så har vi fått märka att det inte alltid lyckas att få ihop tillräckligt med folk. Bara en dag måste vi hålla stängt i förra veckan, annars har det gått genom att vi flexar lite. Eller mycket.

Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Nu har jag äntligen fått lite styr på motionen efter blindtarmsinflammationen. Jag gör numera fysiopilatesövningar hemma, det är ganska effektivt för att väcka sovande magmuskler. Jag har också väckt löpbandet från sin dvala. Det är ganska mörkt ännu när jag kommer hem och superhalt på alla vägar. Bättre alltså med löpbandet där det inte snöstormar, eller regnar (för det regnade en dag här också), eller är halt. Jag vet inte om jag är fånig, men jag kände mig så ur form att jag inte ville gå till gymmet. Så, hemmaträning tills denna smittvåg är över, så vågar jag mig säkert till gymmet igen.

Jag brukar ju uppdatera om den yngre pepparkakspojkens Volvo också. Nu är motorn bytt i den rosa Volvon (igen) och det enda som saknas torde vara ett fungerande bilbatteri, så det kan hända att den rosa Volvon kör igen till helgen. Jag vet att alla följer renoveringsprocessen för denna bil med spänning. Vi som bor här har i alla fall i varierande grad fått engagera oss i denna och de andra Volvobilarna som befinner sig i mer eller mindre upplösningstillstånd på vår gård.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s