Tisdagstrion: Mamma, pappa, barn

Jaha, få se hur jag ska tänka kring veckans tema i tisdagstrion– mamma, pappa, barn. Jag får väl ta alla böcker jag kommer på, som jag brukar.

1780065

Jag tror jag börjar med en riktigt gammal favorit, Daddy av Loup Durand. En inte särskilt realistisk bok, det ska erkännas, men oerhört spännande då den elvaårige Thomas försöker överlista nazisterna och inte överlämna koderna till ett bankkonto i Schweiz till dem.

Anna, Hanna och Johanna – Smakprov

När jag ändå funderade på böcker jag läst för riktigt länge sen, kom jag också på en bok om mödrar och döttrar- Anna, Hanna och Johanna av Marianne Fredriksson.

The Dyer's Daughter: Selected Stories…

Jag avslutar trion med en novellsamling av Xiao Hong, The Dyer’s Daughter. Novellerna är från början av 1900-talet och boken fick jag som födelsedagspresent. Och nej, jag kan inte kinesiska, jag fick hålla mig till de engelska översättningarna. Men roligt med en bok på två språk!

15 reaktioner på ”Tisdagstrion: Mamma, pappa, barn

  1. Jag blir riktigt nyfiken på The Dyers Daughter. Skulle vara intressant att se hur många tecken jag minns från mina Mandarinstudier, men ändå ha stöd av en engelsk översättning eftersom jag garanterat inte skulle klara av att läsa en hel bok på kinesiska.

  2. Den första har jag aldrig sett, men Fredrikssons tror jag att jag har läst – men det var lääänge sedan. The Dyer’s Daughter ser väldigt lockande ut.

  3. Jag har läst annat av Fredriksson inte denna. Det är min systers bok brukar jag skämta. Hon heter Anna. The Dyer’s Daugther känner jag igen från twitter. Följer man läsare där är det många från andra länder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s