Onsdagsbetraktelse #90

Nu får jag riktigt tänka efter vad som har hänt på en vecka. Det är egentligen väldigt lite. Ganska mycket på jobbet har det varit, med semestrar, folk som varit sjuka och skolbesök. Lite av rivstart den här veckan, som om året inte tidigare riktigt hade börjat.

Jag tog beslut om att försöka mig på ett par utmaningar, mer om det kan läsas här.

Mina nyårslöften går tillsvidare bra, åtminstone det där med att dricka mer te har jag lyckats med. Till det bidrar vädret som har varit så kallt att varma drycker krävs. Konstant.

Nå, nu blir det lite mildare väder igen. Jag kan bara hoppas att jag har vanan inne nu och fortsätter dricka te fast vädret inte är frysboxtemperatur. I sommar får jag nog ta och godkänna iste som passande dryck också för att hålla mitt nyårslöfte. Jag brukar faktiskt ibland göra en kanna iste att ha i kylen på sommaren. Det blir bara att försöka utöka ”ibland” till ”ganska ofta” eller ”alltid”. Det går att improvisera ihop ett recept, men helt enkelt te, något sötningsmedel och citron ska det innehålla för att bli bäst tycker jag. Om man följer recept som finns kan man ofta minska på sockret/sötningen rejält och sätta lite mer citron. Råkar man ha det så bra att man har mynta i sin trädgård (som jag hade ifjol) är det också utmärkt i iste.

Tänk så snabbt det gick att helt ändra spår i huvudet från yllesockor och heta drycker till kylda drycker för varma dagar och vad jag ska plantera i mina odlingslådor i sommar. Jag hade lite indisk mynta ifjol som trivdes bra, så det är ett hett kort för nästa sommar. Ännu i september gjorde jag hemlagat myntate, när jag ser på bilder från ifjol. Men den tiden på året är det varmt te och inte iste som gäller.

I helgen hade vi årets första bokklubbsträff. Det var förstås trevligt. Vi bestämde att tills nästa gång läser vi en bok med en grön pärm. Det blir kul att se vad folk hittar för böcker som har gröna pärmar. Själv tyckte jag att en av mina julklappar kunde passa, New York-trilogin av Paul Auster, men maken tyckte den var mer blå. Han har väl rätt den här gången, men till mitt försvar vill jag säga att i verkligheten ser boken jag har mycket mera blågrön ut än här på bilden.

New York-trilogin

Jag har inte städat bort julen än. I och för sig är tjugondag Knut först imorgon också. Men det blir svårt att slänga ut granen, den mår så bra än och de enda barren som fallit är egentligen dem som katten bitit av. Fast senast i helgen är det nog dags.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s