Jul på menyn

51890596. sx318 sy475

Vilken bok? Jul på menyn av Debbie Johnson

Var har jag fått tag på dem? Inhandlad på loppis i somras.

Land: Storbritannien

Vad handlar boken om? Zoe tar hand om sin vän Kates dotter efter att Kate dött. Det går inte jättebra, dottern sörjer förstås också och hamnar i fel sällskap. Zoe får en lysande idé och hyr en stuga i en liten by vid kusten för dem. Det går rätt så bra, men så dyker dottern Marthas pappa upp från Australien.

Vad tycker jag? Historien är förstås lite banal, men jag gillar alla personerna, den översvallande caféägaren, den gravida grannen, den australiensiska hjärtekrossaren, Zoe och Martha som är aviga och sörjande. I och med det så blir det en levande historia och jag gillar faktiskt den här historien ganska mycket. Stark rekommendation för julläsning för den här boken alltså.
Som du kanske märkt, finns en ny rubrik i det jag skriver om böckerna. Jag tänker försöka hålla reda på varifrån böckerna jag läser kommer i år. Dels har jag ju min eviga FN-utmaning, dels tänkte jag att det skulle kunna bidra till att bredda min läsning. Jag gör som jag alltid gjort, bestämmer ursprungsland för boken utgående från författarens hemland, så gott det låter sig bestämmas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s