Onsdagsbetraktelse #89

Jag fortsätter med att ge en onsdagsbetraktelse någon gång i mitten av veckan. Inte alltid varje vecka, och inte alltid på onsdagar. Bäst att vara realistisk, även om lusten att förbättra sig infinner sig varje nyår.

Följaktligen innehåller den här betraktelsen både jul och nyår. Julafton firades hos mina föräldrar, min bror och hans fru var också där. Julmaten var som vanligt utsökt och min mamma hade gjort ett jättejobb. Speciellt ska jag ändå nämna svampsalladen som hör till min svägerskas julbord och verkligen var lyckad i år, och den äldre pepparkakspojkens bidrag, ugnsrostad brysselkål med citrondressing. Jag trodde inte att brysselkål kunde vara god, men det kan den uppenbarligen. Det är ett genuint tips för den som behöver mer vegetariska inslag på sitt julbord. Jag har också en brist när det gäller mat- jag kan inte med sill. Men nu åt jag faktiskt vitlökssill på julbordet och det fungerade.

Sen jobbade jag ett par dagar, och så var det dags för nyår i fjällen. I sista sekund ändrades reglerna så jag fick snabbt som attan fixa ett covidtest för att kunna korsa gränsen till Sverige. Det var mitt första test faktiskt. Det var inte så hemskt som folk sagt, tyckte jag. Inte för att det är behagligt med en pinne i näsan, men det var snabbt över. Proffsig provtagare också, hon hade väl en del erfarenhet redan.

Och sen var det skidor, skoteråkning, pilkfiske och nyår. Det där med pilkfiske var jag inte så engagerad i, men jag åt med nöje både röding och harr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s