Tisdagstrion tunna böcker

Idag handlar Ugglan & Bokens tisdagstrio om tunna böcker.

Det var inte så länge sen tunna böcker var uppe i helgfrågan, och mitt svar har inte egentligen hunnit ändrats sedan dess. Jag utvidgar det lite bara.

16791

Jag är inte så bevandrad i graphic novels, men ska det vara en sån så trycker jag man kan satsa på en där Neil Gaiman medverkar. Här boken Death, the high cost of living. Den hör till Sandman-helheten.

53025544. sx318

Så kommer ett tips på en bra trilogi ungdomsböcker. Trilogin är skriven av Magnus Nordin och inleds med Röd Zon. Det handlar om ett Stockholm efter en fruktansvärd pandemi, så aktuell är den också, även om pandemin i boken verkar ha varit betydligt mer allvarlig än den pandemi vi lever i nu. Eller, det vet man förstås först efteråt. Men böckerna är bra och spännande och det kan löna sig att ha dem alla tre till hands, jag ville i alla fall fortsätta med nästa bok direkt efter en var slut.

12454707

Man kan ta vilken av originalböckerna om Mumin som helst, men här valde jag Pappan och havet, för där finns det en fyr med. Det har inte annars blivit så mycket läsning om fyrar nu i november, men jag kan ju tipsa om en bok jag läst förr!

31 reaktioner på ”Tisdagstrion tunna böcker

  1. Tove Jansson och jag har inte varit så kompatibla genom åren. Om man vågar säga sådana saker 😳 Nu var det i och för sig ett bra tag sedan jag provade…

    1. Om du läser ungdomsböcker, eller känner någon som läser ungdomsböcker, så funkar den trilogin bra. Speciellt pojkar verkar uppskatta den, faktiskt. Jag har haft framgång när jag rekommenderat den åt pojkar, den kräver inte heller stor läsvana. Sådana böcker uppskattar man som bibliotekarie!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s