Fem en fredag: Kvalitet

Det blir Elisamatildas fem frågor idag också.

Vad slösar du tid på?

Svår fråga. Vad sätter jag mycket tid på? Den här bloggen, och att läsa. Men jag tycker inte det är slöseri med tid. Vad tycker jag att jag inte skulle behöva göra så mycket? Städa. Stryka kläder. Allt möjligt hushållsarbete. Men kan man kalla det för slöseri med tid, det är ganska nödvändiga saker ändå. Nej, slutsatsen blir att jag inte slösar tid.

Vad slösar du pengar på?

Där får jag nog säga böcker. Delvis kan det ju ses som en investering och inte att slösa pengar, men jag äger en del sådana böcker som det är mycket osannolikt att jag kommer att läsa. Men man vet ju aldrig, och det är därför jag har dem!

Har du gjort något fynd på sistone?

Vi hittade en julklapp till black friday-pris. Då blev vi rätt glada! (Jag kan ju förstås inte gå in på vad det var för julklapp, eller åt vem, sånt måste hållas hemligt!)

Vad har du hemma som håller år ut och år in?

Den här bilden är många år gammal och redan då var koftan och joggingbyxorna gamla. Men dom lever kvar i garderoben ännu.

Vad tummar du aldrig på?

Sånt som gäller hälsa, min eller andras.

7 reaktioner på ”Fem en fredag: Kvalitet

    1. Jag har dessutom också en blåblommig skjorta som min mamma sydde till mig när jag gick på nian som fortfarande passar. Det var på den tiden en mycket lös passform, numera mindre lös i passformen..

  1. Paula Merio

    Ja hälsan ska man inte tumma på, men ibland dyker det upp t.ex behandlingar för något man lider av som är så dyra att man (jag) måste avstå. Men självklart handlar det också om prioriteringar. Äldre myskläder är guld värda, klämmer inte, är mjuka och sköna.
    Trevlig första advent

    1. Jag förstår att det kan finnas behandlingar som är mycket kostsamma. Jag har haft turen att den offentliga sjukvården hittills alltid kunnat hjälpa mig, och det både snabbt och bra. Jag har mött så många fina yrkesmänniskor som varit både kompetenta och medkännande.

  2. Pingback: Fem en fredag v. 48: Mummel - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s