Onsdagsbetraktelse #86

Det är ett väldigt hopp mellan att gå hemma och pyssla och dona och att faktiskt vara i jobb. Igår var första jobbdagen efter förra veckans blindtarmsoperation, och oj, så trött jag är idag. (Detta skrivs tidigt på onsdag morgon).

Annars händer inte så mycket, jag har läst Körsbärsträdgården av Anton Tjechov och sett densamma som pjäs på Youtube och ska analysera det hela, eller jag håller på och analyserar. Pjäser är inte det lättaste att läsa, men jag minns att när jag var ung brukade jag gilla Tjechovs noveller. Jag fick en hel del insikter i den här texten när jag såg den uppföras jämfört med att bara läsa den. Hittills gillar jag ändå analys av teater mycket bättre än analys av dikter..

Makens stickade tröja blev klar också. Mycket fokus på stillsamma aktiviteter denna vecka. Jag sa den skulle ta ett år att bli klar, och jag hade ganska rätt. Det pillriga mönstret kring oket blev inte perfekt, men det blev i alla fall. Jag har kanske tänkt om när det gäller att sticka något Fair Isle- inspirerat, eller kanske någon gång när jag vill ha något att riktigt bita i. Mönster är på det sättet oförlåtande att det bara finns ett sätt att göra rätt, och gör man inte det får man ta upp och sticka om. Det är ganska frustrerande.

Måndag och tisdag hade vi lite snö. Den har regnat bort nu. Den spred ändå lite julstämning så länge den var kvar. Statusuppdatering på julförberedelser: Det finns julgardiner i vardagsrummet. Till helgen ska jag nog fixa med ljus i fönster och ute, och få upp julgardinerna i köket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s