Dag eller natt i titeln, tisdagstrio

Ugglan & boken har hittat ett utmärkt tema så här i november- svårt att veta om det är dag eller natt, allt är bara ljusare eller mörkare grått.

54347610
56072577. sy475
13611052

Det fanns hur mycket som helst att välja på med natt eller night i titeln. Det blev Nattexpressen- Karin Erlandsson & Peter Bergting, Last Night – Mhairi McFarlane och The Night Circus av Erin Morgenstern. The night Circus har en av de bästa inledningarna en bok kan ha: The circus arrives without warning. No announcements precede it. It is simply there, when yesterday it was not. Nattexpressen för att det är en bok med 24 kapitel och det är snart dags för julkalendrar. Last Night för att Mhairi McFarlane är en favorit.

Som ni märkte var det där bara nätter. Jo, det blir dagar också.

Juldagar : 12 berättelser och 12 festmåltider för 12 dagar
838669
The Day Watch (Watch, Book 2) by Sergei…

Juldagar-Jeanette Winterson, The Sunday philosophy club- Alexander Mccall Smith, The Day Watch – Sergei Lukyanenko. Juldagar-boken för att sen efter julkalenderboken i natt-trion kan man läsa den här. Oj vad jag gillade Alexander McCall Smith ett tag, men nu har jag inte läst honom på flera år. Är det någon som läst de senaste åren? Antar att serien om damernas detektivbyrå fortfarande håller på? Och sen en fantasybok i en serie där de två första delarna var bra, men jag sedan förlorade intresse. The Day Watch är andra delen.

Och shoutout till Niklas Natt och Dag som faktiskt inte platsade den här veckan..

36241510. sx318

28 reaktioner på ”Dag eller natt i titeln, tisdagstrio

  1. jag tyckte också att det fanns mycket att välja på. Morgenstern har jag försökt läsa liksom 1793. det gick inte bra i någondera fallet. Winterson har jag i hyllan och det är jag glad för

  2. Nattexpressen har jag faktiskt tänkt att lyssna på i december och Wintersons lyssnade jag på förra julen. Nattcirkus står oläst i hyllan och Mma Ramotswe älskar jag, men jag ligger nog fem böcker efter. Har bara läst en annan titel av honom, en fristående.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s