Tisdagstrion: Böcker/författare från mina hemtrakter

Ugglan & Boken har ett spännande tema idag- böcker eller författare från mina hemtrakter. Det är inte bara spännande, det är ganska svårt också, för det finns inte så många författare i min by, inte heller i den lilla staden där jag jobbar. Jag brukar säga det här: Är du författare som vill skriva om en småstad och saknar miljön där du ska placera boken så finns det en alldeles förtjusande liten stad här. Jag skulle föreslå mysdeckare. Jag har till och med en plats där du skulle kunna hitta en död person, företrädesvis en som varit försvunnen en längre tid.

Tar man ut cirklarna lite och tar Österbotten söder om Vasa så finns förstås en hel del. Men idag kände jag för att vara superlokal.

37769405. sx318 Djävulen är en lögnare av Sara Razai

Siv Bergman bor här och har jobbat som lärare. Dessutom har hon skrivit några ungdomsböcker. Jag tror inte jag har läst hela den här boken, Tomat på nolltid, men någon bit här och där nog. Däremot har boken funnits här hemma i hyllan en lång tid.

Den andra boken, Notapparat, har jag inte heller läst än. Däremot hörde jag några av hans dikter då Gunnar Högnäs besökte biblioteket och läste upp och berättade om sina dikter. Gunnar Högnäs bor i Åbo men växte upp i här.

Sara Razai växte också upp här och har gett ut två böcker. Djävulen är en lögnare är den andra och den utspelar sig i Helsingfors förorter. Den här har jag faktiskt läst!

En sån trio idag.

Varför jag tycker att fler böcker kunde utspela sig i Kristinestad? Låt mig visa några bilder:

37 reaktioner på ”Tisdagstrion: Böcker/författare från mina hemtrakter

  1. Vilka fina bilder från din hemtrakt! Jag håller med om att det är roligt att få veta om nya författare. Men Gunnar Höganäs har jag faktiskt hört talas om. Var det hos dig, kanske?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s