Onsdagsbetraktelse #81

Just det, på onsdagar skriver vi en onsdagsbetraktelse, så var det. Och när vi inte skrivit den på onsdag så kan vi till exempel skriva den på torsdag morgon.

Mest har det varit regn, men så har det varit några sådana där andlöst vackra frostmorgnar. Så här såg det ut när jag kom till jobbet en morgon.

.. vilket sen leder till en rad otrevligheter egentligen, hur vackert det än är. Vindrutan på bilen ska skrapas. Jag har motvilja mot att skrapa vindrutor. Nu sitter en gammal studiekompis till mig och småskrattar om han läser det här. Han brukade alltid ha så kul åt min motvilja mot is på bilrutor. Flera år efter att vi slutat studera brukade jag skicka ett mail åt honom varje höst när jag beklagade mig över höstens första isiga vindruta.
Sen leder det ju till att vi måste flytta bort från sommarstugan. Fruset på natten betyder att våra vattenledningar befinner sig i akut fara att frysa, så nu ska vattnet knäppas av och efter det är det inte möjligt att bo permanent här. Jag älskar det här stället, men utan vatten ingen toa och betydligt försvårade möjligheter att tvätta sig. (Jag menar, havet finns ju, men..) Någon gång ska jag skramla ihop tillräckligt med pengar för att göra om vattenledningarna så de tål vinter. Då flyttar jag aldrig härifrån. Som det ser ut nu, flyttar vi i helgen.

Förra helgen var lite hektisk. Jag jobbade på lördag. På söndag hade jag en försummad uppgift i litteraturvetenskap att ta itu med, en sons födelsedag som vi firade genom att gå ut och äta och sen var det dags för en bokklubbsträff på kvällen.

Så här mysigt ser det ut där jag jobbar om tisdagskvällarna.

Jobbet, ja- vi hade författarbesök i fredags, en poet, Gunnar Högnäs. Som jag sa om författarbesök- det är ofta intressant att höra vad de vill berätta om sitt skrivande även om man inte känner till personen tidigare. Vi hade en riktigt gemytlig stund. OCH- det här besöket var en slags milstolpe- det första författarbesöket efter coronan.

Förresten så har min inre bandspelare spelat upp veckans Winnerbäck på repeat sedan jag delade den här i tisdags. Så- lyckan kommer, lyckan går och det är långt till nästa vår..

En reaktion på ”Onsdagsbetraktelse #81

  1. Mormor

    Tack för din blogg. Jag tar med nöje del av dina läs- och andra erfarenheter. Vi läser lite olika, därför är det bra att ta del av andras preferenser också. Och visst har jag fått tips!
    Poeten Gunnar Högnäs – han jobbar ju här på Åbo stadsbibliotek! Det är han som brukar svara på alla webbfrågor som ställs på svenska, han är mycket kunnig och trevlig. I synnerhet efter bibbans stora systemreform har jag varit inblandad i korrespondens med honom och alltid fått goda problemlösningar, som jag aldrig i livet skulle ha kommit på själv. Erkänner dock: Jag har inte läst hans dikter.
    Må väl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s