Helgfrågan bokserier

Mia påminner med Helgfrågan om att det snart är helg. Idag funderar hon på bokserier.

Det finns många bokserier. Har du fastnat för någon och varför?

Jag är väldigt dålig på det där med serier. Jag läser i oordning, och jag orkar inte fortsätta med serier jag börjat på, och jag gör i stort sett allt fel som man kan göra med bokserier.

Med detta sagt- det finns vissa serier jag läst väldigt många böcker i. Women of the Otherworld är en sån serie, eller bara Otherworld tror jag serien kallas numera, av Kelley Armstrong, där har jag läst alla huvudböckerna, men inte riktigt alla novellas som utspelar sig mellan de olika böckerna.

Terry Pratchetts Discworldserie kommer jag att långsamt ta mig igenom, för när den serien är slut kommer det ju inga fler böcker. Det är lite likadant med Dorothy Sayers serie om lord Peter Wimsey, jag har inte många kvar, men sen när det inte finns en enda kvar då kommer inga fler. Ian Rankins böcker om kommissarie Rebus har jag också läst en hel del av, men jag började med dem länge innan jag förde bok över vad jag läst, så jag är inte riktigt säker på vad jag läst och inte från seriens början. Serien om Ruth Galloway av Ellie Griffiths har jag faktiskt också läst fram till bok 12, men nu är det visst så att det finns åtminstone en till i serien jag inte läst än. Och den serien upptäckte jag då bara den första boken kommit ut, så den har jag tvingats läsa i rätt ordning..

Så visst har jag fastnat för serier, även om serier inte riktigt är min grej.

7 reaktioner på ”Helgfrågan bokserier

  1. Serier kan vara klurigt ibland. Man kan älska några och sedan blir det svårt. Det är också svårt med levande författare som säger sig sluta med en serie och sedan år senare kommer med en ny. Men Pratchett är ju i alla fall något som tar slut.

  2. Åsa

    Läst ett par översatta böcker ur Women of the Otherworld, antar att det finns massor av oöversatta. Har för mig att jag läste lord Peter Wimsey någon gång, i ett fjärran förflutet. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s