Tisdagstrion konst och fotografi

Oj, det här temat tycker jag är svårt. Konst och fotografi är det som Ugglan & boken tycker vi ska samla ihop en trio kring. Jag vet inte ens hur jag ska börja tolka det, ett foto på pärmbilden? Nej, det får helt enkelt vara böcker som handlar om målningar, artister eller fotografer.

The Picture of Dorian Gray (Barnes & Noble…

Okej, hur jag än väljer att tolka temat så tror jag att The picture of Dorian Gray av Oscar Wilde ska ha en plats i trion. Jag har läst den här klassikern, men vi skulle läsa en klassiker till nästa bokklubbsträff, så jag har börjat fundera på klassiker igen. Jag har faktiskt inte läst The Canterville Ghost, av samme Oscar Wilde. Snart blir det ju Halloween dessutom.

15761380

Faktiskt så spelade ju en tavla en stor roll i den här boken, Mörkt motiv av Louise Penny. Japp, den får komma med!

Generation Loss (storpocket)

Jag tänkte att jag skulle fortsätta läsa böckerna om Cass Neary, kaotisk fotograf. Hittills har jag ändå bara läst den första.

Så jag fick i alla fall både målare och fotografer med i trion, så det känns ju bra. Min senaste fyrbok, The night mark av Tiffany Reisz, hade också en fotograf i huvudrollen men jag gillade inte riktigt den boken så därför fick jag gräva lite längre tillbaka i min läsning.

11 reaktioner på ”Tisdagstrion konst och fotografi

  1. Jag funderade på att ha med Generation Loss i min trio, men är ganska säker på att jag haft med den mer än en gång tidigare. Ett bra exempel på fotografi i alla fall! Oscar Wildes bok gillar jag också!

  2. Wilde ja, den tänkte jag inte alls på. Penny har jag tänkt att jag ska ta tag i jag vet inte hur länge, men jag kommer visst aldrig till skott. Den sista kände jag inte till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s