The book addiction tag

Vargnatts bokhylla har många roliga boktags. Jag lägger dem aldrig på minnet, men så dyker dom upp igen, som nu hos Bokföring enligt Monika, och ibland känns det som om jag vill delta också.

1. What is the longest amount of time you can comfortably go without picking up a book?

Alltså, nu håller jag ju i böcker varje dag oavsett om jag läser dem eller ej när jag jobbar på bibliotek. Men det är väl inte det som menas. Det går inte längre än en dag utan att jag läser i alla fall lite, eller lyssnar på ljudbok. Om jag är stressad av någon orsak kan det faktiskt gå längre tid också, men då är vi inte mera på nivån comfortable.

2. How many books do you carry on your person (physical or device) at any one time?

Jag brukar ha en eller två böcker i jobbryggsäcken. (Lyckan att jobba på ett ställe där ”lunchbok” är ett vedertaget begrepp!) I mobilen finns okänt antal, jag har både Biblio att låna ljud- och eböcker i och så har jag en beställd ljudboks- och ebokstjänst.

3. Do you keep every book you buy/receive or are you happy to pass them on to make space for more?

Jag behåller bara sådana som jag antingen tror att jag vill läsa igen eller sådana som jag inte kan skiljas ifrån. Det blir ändå många. Jag vill bara framhålla att det kunde vara oerhört många fler!

4. How long would you spend in a bookshop on a standard visit?

Även om jag i princip vet vad jag vill ha, säg att jag ska handla en födelsedagspresent, så går det nog en halvtimme. Eller, den tid jag har till förfogande går åt, helt enkelt.

5. How much time per day do you actually spend reading?

En vanlig vardag nu blir det kring en timme. Lunchpausen på jobbet är till exempel en halvtimme, och den brukar vi alla på jobbet tillbringa med en bok. Som jag sa här tidigare.

6. Where does the task ‘picking up a book’ appear on your daily to do list?

Ehm, nu är jag inte säker på hur den här frågan är tänkt. Jag har det inte på ”to do”-listan egentligen, det bara händer mer eller mindre automatiskt att jag tar upp en bok.

7. How many books do you reckon you own in total?

Min goodreads-statistik är inte lika bra som den brukade vara. Det kan vara kring 1000 st. Jag vill påpeka att jag faktiskt gallrar bland vilka böcker som får stanna i hyllan.

8. Approximately how often do you bring up books in conversation?

Heh, å yrkets vägnar pratar jag böcker mest hela tiden! Annars lär man sig så småningom vilka av ens vänner som uppskattar att prata böcker och vilka som helst talar om annat.

9. What is the biggest book (page count) you have finished reading?

Jag tror det kan vara Cryptonomicon av Neal Stephenson som tydligen har 1152 sidor.

10. Is there a book you had to get your hands on against all odds (searched bookstore, online digging, stalked author etc)?

Jag har inte riktigt nån sån bok. Romanceböcker brukar jag behöva köpa själv, för jag får sällan tag på dem jag vill ha på annat sätt. Ni vet, från bibliotek och så.

11. Is there a book you struggled to finish because you refused to DNF?

Främst bland de här böckerna är Anna Karenina.

12. What are some of your main book goals for next year?

I år ska jag försöka läsa 100 böcker. Det borde gå rätt bra, om jag nu inte kommer in i någon tegelstensfas här i slutet på året. Ibland hittar jag på olika tema för min läsning. Som i höst tänker jag läsa böcker om fyrar, och böcker som är omarbetade sagor eller myter. För nästa år har jag inte bestämt något än.

13. Have you ever had the privilege of converting someone into a reader?

Det vore ju drömmen. Min ena son läser gärna, min andra inte lika gärna. Jag tror inte mitt inflytande där har varit så stort. Maken lyssnar på ljudböcker, det känns fint när vi kan prata böcker. Det kunde vi inte förr, innan ljudböckerna.
Så där på jobbet så får man ju aldrig reda på om man haft någon inverkan.

14. Describe what books mean to you in five words.

Det enda konstanta i livet.

3 reaktioner på ”The book addiction tag

  1. Jag har försökt införa det där med lunchbok på jobbet (i alla fall för egen del), men det är som att andra ser rött när de ser någon sitta och läsa. Då måste de ofelbart och omedelbart prata med en. Så irriterande.

  2. Pingback: The Book Addiction Tag | Lottens Bokblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s