Helgfrågan: Tjock bok

Snart helg och dags för Mias helgfråga:

Vad heter den bästa tjockaste bok du läst, typ tegelsten?

Alltså inte bara en tjock bok, utan en bra också. Det måste nästan bli Kristin Lavransdotter av Sigrid Undset. Den var en stor läsupplevelse.

25263444

En annan lång men bra en var Cryptonomicon av Neal Stephenson. Konspirationer, bortgömt guld, kodmakare, kärlek och datorer. Inspirerad av den här shoppade jag sedan Anathem av samma författare, men den finns oläst i min hylla än i denna dag.

c256c3de920a39659334a425677434d414f4141

Jag läser mer och mer sällan tegelstenar. Men är en bok bra är det inget hinder att den är en tegelsten. Det hjälper också om man läser tillsammans med nån, via sociala medier eller i levande livet. Åtminstone jag orkar bättre då.

12 reaktioner på ”Helgfrågan: Tjock bok

  1. Tjock och bra låter toppen. Den tjockaste – och också bra! – bok jag har läst är Min kamp del 6 av Knausgård. Den är på 1 125 sidor i pocket, tror jag.

  2. Gah… jag har läst de första två delarna och tyckte mycket om dem, men av någon anledning har jag inte kommit till skott med den sista. Skäms på mig!

  3. Åsa

    Inte läst dina. Men blir klart nyfiken på sistnämnda. En del trilogier ryms ju faktiskt ibland inom två pärmar, tänker på Sagan om ringen som jag läste som sådan i ett stycke, ett läsäventyr då, men tydligen fängslade den mig inte på samma vis under senare tid, har försökt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s