Tisdagstrion: Blått

I dag har Ugglan & boken ett tema för tisdagstrion som är ganska öppet för tolkning: blått. Jag har tänkt att ordet blå på något sätt ska förekomma i titeln på boken. Då börjar min trio se ut så här:

7962513927265345444261

Sen tror jag dessutom att det innebär tur om en bok i trion är den samma som förra veckan. Eller just den här veckan betyder det kanske tur. Åtminstone får Christoffer Holsts Blå, blå höstvågor vara med den här veckan igen. Och så har jag med två favoriter från förr, Bitterblue av Kristin Cashore och Blå gryning, en av  Ann Cleeves’ Shetlandsböcker som jag gillar så mycket. Kristin Cashore har jag faktiskt inte följt med vad hon skrivit efter den där trilogin där Bitterblue ingår. Det borde jag faktiskt göra, för den trilogin var mycket bra.   

Det blev ju ganska blå färg på böckerna också, även om det inte var det jag utgick ifrån idag.

14 reaktioner på ”Tisdagstrion: Blått

  1. Jag plockade också Cashore! Men jag har inte läst Bitterblue ännu, jag tog bara med boken där hon förekommer första gången. Jag gillade verkligen de två första titlarna, så ska ta mig an den här också snart.

  2. Se där, du fick in det i titlarna! Jag gjorde det enkelt för mig och valde blå omslag. Inte läst någon av dem, men den mittersta känner jag i alla fall igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s