En smakbit ur An Extraordinary Union

En smakebit på søndag

Det är dags för mig att börja på en ny bok, och enligt en snilleblixt jag fick i tisdags är det An Extraordinary Union av Alyssa Cole som blir nästa bok. (Snilleblixten var att jag om jag hinner läsa ut den tills tisdag kan använda den i veckans tisdagstrio..)

30237404. sy475

Så här börjar boken:

April 1861
Baltimore, Maryland

”It will be an easy assignment, a simple passing of information. One that even a girl such as yourself should be able to handle.”
Elle sppressed a bitter laugh as she recalled her Loyal League master LaValle’s breafing from a few days before.
Easy?
Either her superior had dreadfully underestimated the Southern male’s love of an opportunity to do violence, or he’d purposely set her in the middle of danger. She doubted it was the latter, but the man was unduly annoyed at her for having the gall to aid her country without virtue of a certain appendage hanging between her thighs. As if a penis would somehow prove more useful to the Cause than her peculiar ”gift”. Fom what Elle had discerned over the last few months, whatever supposed benefits the organ conferred were canceked out by mulishness and a propensity for tomfoolery. The scene around her proved that well enough.

Astrid Terese som håller i trådarna för smakbitarna funderar idag också på hobbyer som tar tid från läsning, och en hobby vi verkar ha gemensamt är att sticka. Det är ganska svårt att sticka och läsa samtidigt, men lyssna på ljudbok och sticka fungerar alldeles utmärkt tillsammans. Annat som har tagit min tid den här helgen är svampar och nypon. Jag har haft en massa trattkantareller att rensa, och jag är glad för det, det är lyx att kunna ta fram svamp ur frysen sen i vinter och nästa vår, men det blev nästan lite väl mycket att rensa på en gång. Då det gäller nypon så var det ifjol första gången jag faktiskt använde nyponen från buskarna i vår trädgård till något. Det var gott med hemlagad nyponsoppa, så jag gör om det i år. Nyponbusken har dessutom riktigt många nypon i år, och det känns bra att använda det som växer till något. Men det är mycket pyssel och pill innan det blir något som går att äta. Nu gör jag på enklast möjliga sätt, det vill säga rensar lite, kokar nyponen hela och mosar/passerar genom sil. Då lämnar kärnorna kvar i silen utan att man pillat bort dem, men det är ändå en hel del pyssel.

Fjolårets nyponsoppa avnjöts i mugg.

18 reaktioner på ”En smakbit ur An Extraordinary Union

  1. Paula Merio

    Jag skulle välja att torka en del av trattisarna, de som är minst och minst köttiga och torkar fort. Dem kan du torka på tidningspapper på en hylla! De är ju så enkelt att smula ner en näve torkad svamp i en soppa eller gryta för extra god smak!
    Boken verkar vara någon sorts detektivroman i en annorlunda historisk miljö. Spännande
    Tack för smakbit

  2. Jeg skal prøve å lære å strikke og lese samtidig 🙂 Svigermor synes det er lett, så da kan jeg ikke være dårligere! Frem til nå har jeg også strikket og hørt lydbok, men jeg skal prøve meg på en lett roman 🙂
    Ha en riktig fin søndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s