En smakbit ur Mörkt motiv

En smakebit på søndag

Slut på en vecka igen. Idag har vi burit in ved i vedlidret, men så värst mycket annat ska vi inte göra. Jag njuter av hemlagat myntate. Ännu växer den indiska myntan bra i sin odlingslåda och vi har sluppit frostnätter.

Jag har börjat läsa Louise Pennys deckarserie om kommissarie Gamache. Den som sist och slutligen fick mig att börja serien var min pappa, han har rekommenderat den här serien åt mig redan i många år. Inte för att han är den enda som rekommenderat den..
Jag har till och med börjat med den första boken i serien. Det är ju lite anmärkningsvärt när det gäller mig. Jag brukar inte vara så noga med att läsa serier i ”rätt” ordning.

15761380

Smakbiten är från sidan 136, och jag valde den med tanke på hur den börjar och dagens vedarbete:

”Bonjour”, ropade han. Mitt i rummet stod en bukig gammal järnkamin. Den var vacker. Enkel, okonstlad, inte elegant på något sätt, bara en stor, svart kamin som hade hållit den kanadensiska kylan stången i över hundra år. Nichol hade hittat lysknapparna och tände ljuset. Stora dukar med abstrakt konst gick till attack från väggarna. Gamache blev överraskad. Han hade väntat sig dekorativa akvareller med lantliga motiv, romantiska och lättsålda. I stället blev han omringad av lysande ränder och tre meter höga klot. Det kändes ungdomligt och levande och kraftfullt.

Fler smakbitar hittar du på bloggen Betraktninger ~ tanker om bøker och det är fritt fram att själv dela med sig av en smakbit ur boken du läser just den här söndagen.

12 reaktioner på ”En smakbit ur Mörkt motiv

  1. Åsa

    Läst en bok i den serien, men inte den första, är inte heller så noga med sånt att läsa i rätt följd. 🙂
    Tack för smakbiten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s