Tisdagstrion: Kroppen

Oj, idag har Ugglan & Boken ett utmanande tema på tisdagstrion, nämligen ”kroppen”. Det ska bli intressant att se hurudan den trion börjar se ut!

23008333

Kristian Gidlunds bok I kroppen min är en av de rätt få ”cancerböcker” jag läst. Jag har inte heller riktigt kunnat formulera vad jag tyckte om boken när jag läste den 2013, annat än att den fick mig att bearbeta egna upplevelser.

1118132

A body in the bath house av Lindsey Davis är en del i en deckarserie som utspelar sig på romartiden. Då den här var ett slumpfynd i ett antikvariat är det här den enda delen i serien jag läst.

Who said romance is dead? står det på pärmen. Warm bodies av Isaac Marion är ungefär Romeo och Julia, fast med zombies. Ja, du ska läsa den här. På riktigt. En författare som lyckas skriva romance med en zombie i ena huvudrollen, och gör det bra, förtjänar att bli läst.

Whose Body? - Dorothy L. Sayers

Jo, det blir en fjärde idag. Nej, jag kunde inte begränsa mig. Sorry, not sorry. Dorothy L Sayers första bok om Peter Wimsey heter Whose body? eller Lord Peters första fall på svenska. Dorothy L Sayers är en av mina absoluta favoritförfattare. Riktigt extra bra är böckerna där också deckarförfattare Harriet Vane är med, men alla böcker hon skrev är bra. Åtminstone dem jag har läst.

Så här i slutet kan jag konstatera att det blev en spretig ”trio”. Jag gick helt enkelt på ordet kropp eller body i titeln, och det var oväntat intressanta böcker som dök upp!

20 reaktioner på ”Tisdagstrion: Kroppen

  1. Kristian Gidlunds bok är mycket speciell, omtumlande. Jag minns särskilt när han skrev om försäkringskassan och deras regler som krävde att få besked om exakt hur länge han skulle vara sjukskriven – när han var döende.

    1. Inte heller vår sjukförsäkring fungerar riktigt bra, men ni verkar ha mycket konstigare försäkringskassa i Sverige så här utifrån sett.

  2. Gidlunds står i hyllan. Av någon anledning har den inte blivit läst än. Sayers har jag bara läst en bok av, inte denna. Jag borde läsa fler. De andra kände jag inte till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s