Höstens läsplaner- fyrar och sagor

Det gick bra med de lösa planer jag gjorde upp för sommarens läsning. Så varför skulle det inte gå bra med lite planering för höstens läsning också? Jag har planerat för läsning inom två områden. Det första är böcker som handlar om fyrar, och det andra området är alternativa sagor och myter som blivit omskrivna och som författaren tolkar på sitt eget sätt.

Jag omfamnar alltså det jag nyligen blivit så fascinerad av, nämligen fyrar.

Fyren - P.D. James - E-kirja - Elisa KirjaM. L. Stedman: Fyren mellan haven - Huuto.net

De två böcker jag hittills lokaliserat är Fyren mellan haven av M. L. Stedman och Fyren av P. D. James. P.D. James’ bok är på så sätt lovande att jag brukar bli sugen på att läsa deckare om hösten och den handlar om mord på en fyrö.

Böcker om eller med fyrar jag har läst:

Mot fyren – Virginia Woolf
Pappan och havet – Tove Jansson
Patient 67 – Dennis Lehane
Fyrväktaren – Jeanette Winterson
Istvillingar – S K Tremayne

Jo, det var verkligen en fyr i Patient 67, men jag fick ta ock kolla upp saken. Istvillingar av S.K. Tremayne var jag inte riktigt imponerad av då jag läste den (länkarna går till vad jag skrivit om böckerna på bloggen) (och patient 67 tycks jag ha läst innan jag började blogga). Pappan och havet av Tove Jansson rekommenderas å det hjärtligaste, jag har hittat Muminböckerna i vuxen ålder, jag läste dem aldrig som barn.

Så till sagorna/ myterna. När det görs på rätt sätt är det något av det mest spännande som finns att läsa. Jag kan nämna Naomi Noviks böcker Spinning Silver och Uprooted som lyckade exempel, eller Madeline Millers Kirke.

53418394Hot as Hades

 

Två böcker i sagokategorin som jag precis beställt är For the wolf av Hannah Whitten och Hot as Hades av Alisha Rai. Jag läste också Cinder av Marissa Meyer och det är inledningen på en serie, så det är ju tänkbart att jag fortsätter med serien.

Jag tror att de här två områdena är tillräckligt intressanta och tillräckligt vida för att jag ska kunna läsa åtminstone något som passar. Så det här är min läsplan för hösten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s