Onsdagsbetraktelse #72

Vi är inne i augusti. Då månaden bytte verkade det också som om hösten kom med regn och rusk. Trädens löv är ju gula här och där också, fast det är ju för att det varit så torrt. Men sen ångrade sig vädret och nu har vi haft fina dagar, inte så varma som i juli men det behövs ju inte heller. Men vattnet i havet har blivit kallt igen.

Vattnet i havet, ja. Jag tänkte igår att jag har två bra definitioner på vardagslyx den här veckan. Att elda bastun och doppa sig i havet bara så där en vanlig tisdagskväll, det är min ena definition. Min andra definition är att fixa morgonmål med hjälp av sånt du hittar i stugknuten. Jag gillar kefir, speciellt den smaksatt med hallon. Men det är en hel del socker i den. Så nu experimenterade jag med att smaksätta själv, så igår åt jag blåbärskefir. Hemgjord hallonkefir förutsätter någon stund i hallonsnåren innan det lyckas, men eventuellt till helgen.

Sommarteater blev det också i år, vad det känns spännande med sånt som man inte kunnat göra på en tid. Tyvärr blir det väl mer restriktioner för smittoläget ser ut att bli sämre igen. Nå, huset i fjällen är målat så det ska väl klara sig en tid.

..Och för den som läst min blogg ett tag och undrar: jo, jag tänker dela augustidikten i år också. Plötsligt en dag, när kvällarna blivit mörka, är den här på bloggen igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s