Robin Hood på teater

Efter en lång, lång Coronapaus blir det annan kultur än böcker på den här bloggen. Förra veckan hade vi tillfälle att se Robin Hood på grannstadens sommarteater. Det var kanske en lite annorlunda version av Robin Hood än den traditionella, men det gjorde inte något, tyckte jag. Det fanns till exempel ett gäng mer eller mindre föräldralösa barn som också bodde i Sherwoodskogen, broder Tuck hade en nunna med sig, syster Johanna, och Robin Hood hade fått en syster, Röda Jill, som är lika bra på bågskytte som Robin. Men annars känns historien igen. Prins Johns skatter ska flyttas genom skogen med hjälp av sheriffen av Nottingham och Guy of Gisbourne. Robin stjäl dem. Marion vill inte gifta sig med sheriffen. Ni kan ju historien.

Fantastiskt roligt att komma ut och se teater, och det är nog ingen nackdel att det sker under bar himmel så där med tanke på eventuella virussmittor. Däremot så lyckades vi pricka in den enda föreställningen då det verkligen började regna, den sista kvarten fick vi sitta med regnjackor på. Så det är på gott och ont det där att vara under bar himmel. Och det kan nog ses som maximal otur att boka biljett till just den dagen då det är risk för regn med det väder vi haft den här juli månaden.

Annars får jag väl säga att jag har sett bättre pjäser på den här teatern, jag skulle kanske ha önskat mig mera fart i historien. Men en bra sak, i år och egentligen varje år, är att det ser ut som om skådespelarna verkligen har roligt. Min bästa teaterupplevelse är på just den här teatern för ganska många år sedan då de spelade En midsommarnattsdröm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s