En smakbit ur If we were villains

Smakebit på søndag

Nu i semestertiden är smakbitarna varje vecka hos Astrid Terese på bloggen Betraktninger ~ tanker om bøker. Nästa vecka börjar min sista semestervecka för den här sommaren. Den här helgen, och åtminstone början av den sista semesterveckan, tillbringas i fjällen med att måla ett hus. Lite läsning har jag ändå hunnit med, jag har börjat på en bok som verkar väldigt lovande, If we were villains av M.L. Rio.

34369803. sy475

Boken börjar med att Oliver blir fri från fängelset. Han har varit fängslad för ett mord han kanske, eller kanske inte, begått. Detektiven som utredde fallet möter honom och vill veta vad det egentligen var som hände. Så vi går tillbaka i tiden till den exklusiva skolan där Oliver och de han trodde var hans vänner utbildar sig till skådespelare. Smakbiten kommer från sidan 45:

We rummaged around in our bags to find notebooks and pens, and as Frederick carried on, we scribbled down almost his every word. The sun warmed my back and the bittersweet scent of black tea drifted up into my face. I stole furtive glances at my classmates as they wrote and listened and occasionally posed questions, struck by how lucky I was to be among them.

Jag valde naturligtvis den här smakbiten för den fridfulla testunden, men också för att jag tror att den här idyllen mycket snart kommer att bytas till något annat- men så långt har jag inte hunnit i boken än.

20 reaktioner på ”En smakbit ur If we were villains

  1. Liker omslaget, tittelen og ”smakebiten”. Ukjent forfatter for meg, men har nå notert det ned for å finne ut mer. Håper du får en god leseopplevelse med boken 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s