Lördagens onsdagsbetraktelse #67

Likt förra veckan blev det inte riktigt tillfälle att skriva någon onsdagsbetraktelse innan idag. Jag ska börja med att konstatera att vädret har varit omväxlande. Det har varit sol, regn och riktig storm. Sällan har vi storm den här tiden på året, men i tisdags stormade det. Några stolar från terrassen fick vi gå och hämta i skogen här bredvid, så det blåste faktiskt mycket.

Jag har redan börjat jobba på att rensa skrivbordet i jobbet, men det är först vid midsommar som jag får semester. Det lovas ju dessutom värmebölja nästa vecka så det kan ju hända att jag smälter och inte förmår utföra några stordåd på jobbet. Då kan det vara bra att inte ha annat än de löpande dagliga sakerna att göra.

När vi flyttade hit till sommarstugan för säsongen så tog jag med stickningen. Naturligtvis skulle jag hinna sticka jättemycket här. Eller så tänkte jag ju. Förra helgen plockade jag upp stickningen för första gången sedan vi kom hit. Lite synd är det kanske att det tenderar bli mindre av både stickning och läsning här. Om det är soligt och jag hinner ligga ute och sola mig, då läser jag i och för sig en hel del, men den där stunden på kvällen när jag annars läser hemma blir inte av här. Och inte den där stunden när jag sitter i soffan och stickar heller. Det känns ju kanske lite synd, men å andra sidan är det för att jag är så mycket mer i farten här, donar ute i mina odlingslådor, bär ved, vandrar och cyklar. Jag rör helt enkelt på mig mer här. Dessutom är det ju så ljust på kvällen att det är svårt att veta vad klockan är.

Det här var också den stora rabarberveckan. Eller det kommer att komma fler rabarberveckor, kanske redan nästa vecka blir det mer saft. Men jag kokade rabarber-jordgubbssaft, rabarbermarmelad och sen finns det lite rabarber i frysen som jag inte hade riktigt tid för just då. Nästa vecka blir det säkert rabarbersaft utan jordgubbar. Familjen gillade rabarber-jordgubbssaft ungefär tusen gånger mer än rabarbersaft utan jordgubbar, så kanske jag borde försöka skaffa jordgubbar också till den här saften.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s