Six Against The Yard

36450095. sy475

Vilken bok? Six Against The Yard av The Detection Club.

Var har jag fått tag på den? Lyssnat i ljudbokstjänst.

Vad handlar boken om? Sex av medlemmarna i The detection club har skrivit varsin novell om ”det perfekta mordet. De sex författarna är Margery Allingham, Anthony Berkeley, Freeman Wills Crofts, Ronald Knox, Dorothy L Sayers och Russell Thorndike. Superintendent Cornish of the CID försöker sen hitta de eventuella luckorna och fallgroparna för att få fast mördarna som trodde sig ha begått det perfekta mordet. Det finns också en bonusartikel av Agatha Christie, också en av klubbens medlemmar, om ett verkligt fall där ingen mördare kunde hittas.

Vad tycker jag? Det är klart att jag gillar, vissa fall mer än de andra, men alla är ”gammaldags” mordberättelser i klassisk stil. Jag måste dock säga att jag inte helt tror på the superintendent, som förstås menar att han och polisen skulle lyckas lösa alla fallen.
Jag har haft lite svårt för att lyssna på ljudböcker en tid, det var faktiskt början på april då jag lyssnade på min senaste ljudbok. Inte var det enkelt med den här i början heller, men eftersom det var noveller med olika fall gick det bra att hålla pauser mellan fallen utan större problem. Sen lyssnade jag någon gång när jag cyklade till jobbet, och det som verkligen fick ljudboken att ticka iväg var när jag skar rabarber i bitar och kokade till saft och marmelad. Och en del blev paj, och en del går till frysen. Och jag har massor med rabarber kvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s