Den kungliga tisdagstrion

Idag ska trion innehålla kunglighet i titel eller handling, tycker Ugglan & boken.

15929441

Denna udda lilla bok, The fractal prince av Hannu Rajaniemi, är mycket riktigt skriven av en finländare, men den är skriven på engelska. Den är del två i trilogin om en intergalaktisk tjuv långt långt i framtiden. Hannu Rajaniemi är matematiker, och om du vill känna dig smart när du läser ska du läsa den här trion böcker, eller nu har jag faktiskt inte läst den tredje i trilogin, men jag antar att den liknar de första två. Rajaniemis sätt att skriva påminner lite om Scarlett Thomas i The end of Mr Y.

58089583. sy475

Den här ska jag självklart också ha med i trion! Nattens drottning av Eva Frantz är en spökhistoria för barn, som jag rekommenderar åt alla som vill läsa en bra spökhistoria. Den har kommit ut nu i vår!

15746527

Clockwork princess av Cassandra Clare är bra fantasy och del tre i en trilogi. Cassandra Clare har skrivit flera serier om Shadowhunters, men den här trilogin har fördelen att den utspelar sig i London på sent 1800-tal.

Det var dagens kungligheter, det. En prins, en prinsessa och en operadrottning. Och jag fortsätter tipsa mig själv om ny läsning i trion, förra veckan blev jag påmind om att det finns en oläst del i C J Sansoms serie, och dessutom att jag borde läsa Wolf Hall av Hilary Mantel, idag påminns jag om att den tredje delen i Hannu Rajaniemis trilogi inte blivit läst, och dessutom att det finns en hel del böcker av Cassandra Clare jag inte läst, även om jag nu läst den här trilogin. Det blir en bokfylld sommar redan med mina egna tips till mig själv, för att då inte nämna alla andra tips jag får via trisdagstrion.

12 reaktioner på ”Den kungliga tisdagstrion

  1. Den här veckan verkar det bara vara böcker som jag inte har läst. Kanske är det så att jag inte läser så mycket böcker med kungligheter i titeln.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s