En smakbit ur Unorthodox

Söndag och dags att dela smakbitar! Varannan söndag delas smakbitar ur läsningen hos Flukten fra virkeligheten, varannan söndag finns smakbitarna på Betraktninger~ tanker om bøker.

Jag läser just nu Unorthodox av Deborah Feldman. Egentligen borde jag ha läst den liite tidigare, för jag borde egentligen ha den klarläst tills ikväll när vi har bokklubbsträff, men nu är det som det är och jag har ju i alla fall börjat på boken!

Unorthodox

Från sidan 126:

Jag undviker min pappa så gott det går. På något vis förstår jag att ju mer jag distanserar mig från honom, desto mer undviker jag skammen att förknippas med hans svaga begåvning och underliga beteende. Jag vet inte hur jag ska bete mig när jag är ute med mina vänner under sabbaten och vi passerar muffinsdamen på Hooper Street, som har vårtor som det växer långa hårstrån från, eller Galne Golly, som med glasartad blick och förvirrade rörelser står och röker sina stinkande cigarretter i hörnet av Keep street och Lee Avenue. Flickorna gör stort nummer av att gå över till andra sidan gatan för att undvika dem och jag undrar vad de skulle göra om min pappa kom traskande mot dem längs Lee Avenue. Kanske har han redan gjort det, utan att de visste vem han var.

Det här var en av de första serierna jag såg på Netflix, och den rekommenderas. Som vanligt får jag nu mer nyanser i historien då jag läser boken. Jag hade inte uppfattat att fadern var förståndshandikappad på något sätt, till exempel. i serien uppfattade jag det som att han var en alkoholist. Det ger som så ofta mer att läsa än att se.

7 reaktioner på ”En smakbit ur Unorthodox

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s