Silver och gull, kistorna full- tisdagstrion

Den här veckan ska Tisdagstrion handla om böcker som har guld, silver eller annan metall i titeln.

36896898. sy475

Det här är en bra alternativsaga. Det handlar om Miryem, som när hon försöker driva in pengarna som hennes far lånat ut, faktiskt visar sig vara riktigt bra på det och får ett rykte om sig att kunna förvandla silver till guld. Den isiga kungen hör ryktet och Miryem hamnar i den eviga vinterns land och får i uppdrag att tillverka guld. I och med detta drar hon in två andra flickor, en tjänare och en adelsflicka vars familj intrigerar så att hon ska bli gift med tsaren. Tsaren är dock inte riktigt vem eller vad han verkar, liksom nästan ingen annan heller i den här historien. I stort sett en version av Rumpelstiltskin, alltså. Boken rekommenderas hjärtligt åt den som har bara ens ett litet intresse av alternativa sagor och fantasy.

Del två i en scifi-serie som handlar om olika parallella världar, och huvudpersonen Joey som ska rädda universum och hela alltihopa, med hjälp av sig själv i de olika världarna. Neil Gaiman var väl medförfattare i del ett, men som jag förstod saken så är han inte längre författare i den här andra delen.

Kompetent ungdomsfantasy av två etablerade namn i genren- Kopparhandsken av Holly Black och Cassandra Clare. Del två i Magisterium-serien, jag läste aldrig vidare i serien. Det hade absolut funkat att läsa vidare, å ena sidan, men å andra sidan var det som jag minns det inget väldigt speciellt med just den här serien.

Det känns inte som en slump att min trio den här veckan består av fantasy och scifi, det känns som om metaller skulle vara ganska allmänt förekommande i titlarna på böcker i den genren.

13 reaktioner på ”Silver och gull, kistorna full- tisdagstrion

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s