En smakbit ur Deal with the devil

Det har varit en fin söndag och morsdag. De nya pallkragarna är nu fixade och klara, bara att börja plantera i. Vi har oljat terrassmöbler, hälsat på hos mamma, varit ute och äta med sönerna, fått igång vattnet till sommarstugan och flyttat ner oss själva och katten till stugan för säsongen. Så nu är det sommar! Nu avslutar jag dagen med att dela en smakbit ur min läsning och mumsa på morsdagschoklad.

45046593

Idag läser jag Deal with the devil av Kit Rocha. Jag är inte helt säker på om den här boken är min grej, men: ”mercenary librarians” – jag kände att jag bara måste prova. Den utspelar sig i en dystopisk framtid, och en del av huvudpersonerna är alltså informationsförmedlare/bibliotekarier.

Smakbiten kommer från sidan 33:

”I’m looking for Nina.” His voice was low and clear. ”Someone said I’d find her here.”
”Someone like who?”
”An artifact dealer up on Centennial Hill. Janos.”
Word that she was looking for work must have spread fast. ”Janos must not like you very much. Showing up at someone’s house uninvited is considered pretty damn rude in this business. It gets people shot.” Or worse.
He reached into his back pocket and slowly drew out a palm-sized data tablet. ”Trust me. What I have on here is worth it.”

Idag hittar ni fler smakbitar hos Betraktninger~ tanker om bøker. Jag ska fortsätta mysa med brasa i kaminen och min morsdagschoklad.

8 reaktioner på ”En smakbit ur Deal with the devil

    1. Det är inte sommarväder här heller direkt, men jag tycker det är sommar när vi flyttar till stugan för säsongen och det gjorde vi i helgen!

  1. Tack för smakbiten. Den här boken kände jag inte till. Oj har ni redan sommar? Ska bli varmare här i veckan så kanske sommar så småningom….

  2. Paula Merio

    Dystopier tycker jag ofta om, men inte om det blir rena rymdeposen. Ja just ni firade mamma idag. Dottern som var två år när vi flyttade till Sverige gratulerade mig idag på messanger…på finska.
    Tack för smakbit, så härligt att ni kan vistas på landet nu en lång härlig säsong

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s