Just nu i maj

Från Kulturkollo överlevde Just nu, den första lördagen varje månad. Det kan ju vara på sin plats att fundera lite var man befinner sig i början på varje månad.

Just nu läser jag: Quite ugly one morning av Christoffer Brookmyre. Jag läste ju ett par böcker som han och hans fru skrivit under pseudonymen Ambrose Parry. De böckerna gillade jag, så jag tänkte se hur jag gillar det han skriver själv också. Den här boken inleder en serie om Jack Parlabane, undersökande journalist med flexible inställning till inbrott och även i övrigt ett kaotiskt liv.

Quite Ugly One Morning: Brookmyre, Christopher: 9780802138613: Amazon.com:  Books

Just nu tittar jag inte på något. Jag har försökt hänga på maken när han tittar på serier eller filmer, men jag har inte fastnat för något. Bäst i test tittade vi sporadiskt på, sporadiskt eftersom vi inte har någon tv på sommarstugan och SVT play inte vill visa Bäst i test i Finland, men inte bara har vi haft lite svårt att kunna se programmet, säsongen tog ju slut precis nu också.

Just nu lyssnar jag framför allt på två artister: Kaleo har gett ut ett nytt album, Surface sounds, och jag som nyss upptäckt hela artisten är förstås lycklig. Och så har Lasse Winnerbäck fyra nya låtar nu också, dem lyssnar jag naturligtvis på. Kanske inte så glad och vårlik musik, men till mitt försvar snöade det den här veckan också.

Kan vara en bild av en eller flera personer och text där det står ”LARSWINNERBÄCK _ARS WINNERBÄCK SJÄLOCHHJÄRTA SJÄL OCH HJÄRTA DEL 1”

Just nu längtar jag efter sommar, äntligen! Jag får spunk av vädret just nu, med snö, SNÖ! och inte bara en dag i veckan som gått utan flera dagar med snö och kall blåst. Jag vill be att få meddela att det nu är första maj och all snö kan vänligen försvinna, genast. Speciellt får det sluta vara nattfrost så vi kan få igång vattnet till sommarstugan så vi kan flytta hit för sommaren. Jag tycker det är dags.

En reaktion på ”Just nu i maj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s