Helgfrågan

Vi går onekligen och obevekligt mot helg. Inför helgen kommer helgfrågan.

Nämn någon hypad bok du läst som inte levde upp till förväntningarna?

Jag undviker ofta böcker som det talas mycket om av den här orsaken. Jag kanske läser en sån bok något år efter att ”alla andra” har läst den. Men det hör å andra sidan också till min lässtil, en bibliotekarie har inte på det sättet bråttom att läsa nyheter kanske. Jag var å andra sidan sån redan innan jag började jobba på bibliotek.
En bok som kanske passar in här är fortsättningen på Millennium-trilogin. Jag vet inte om jag hade så höga förväntningar på Det som inte dödar oss av David Lagercrantz, och det var väl en i sig helt okej deckare, men den hade nog mått bäst av att inte kopplas ihop med Millennium-trilogin, kanske. De tre originalböckerna minns jag som fruktansvärt bra.

The Girl in the Spider's Web by David…

Bonusfråga: Hur går det med din trädgård/balkong?

Jag är ju ingen stor trädgårdsmänniska. Jag ställde i ordning en av rabatterna här i veckan, det vill säga tog bort gammalt fjolårsskräp och så där, och i den rabatten finns några krokusar. De lär inte börja må så bra nu i helgen för här lovas snö. Jag hoppas i och för sig att meteorologerna överdriver när de talar om snö, vi har ju precis sluppit den tänker jag. Jag har också fått tre nya pallkragar till sommarstugan så där utvidgas odlingen lite i år. Vad som kommer odlas i pallkragarna är än så länge oklart, men jag kör på sånt som är enkelt och växer snabbt. Rädisor och ärter brukar förekomma, eventuellt lite sallad, och så tänkte jag se hur rabarber trivs i pallkrage.

18 reaktioner på ”Helgfrågan

  1. Den du nämner har jag läst, har för mig att jag tyckte mer om den än jag trodde att jag skulle göra. Intressant det där hur det kan bli med hypade böcker och förväntningar. Finns många som inte passat mig.

  2. Å så jag håller med! Jag blir motsträvig när nån bok ”hajpas” för mycket. Visst läste jag Lagercrantz bok men fy te rackarns… Jag har INTE läst nån mer bok av honom. Skamligt att den ska vara den fjärde delen i Stieg Larssons Millenniumserie, en serie som var så BRA!

  3. Åsa

    Millennium har jag inte läst, varken den nya eller gamla, inte heller lust till att läsa vare sig den ena eller andra. Snöat horisontalt (d.v.s. blåst bistert friska nordvindar) här idag. Brrr…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s