En smakbit ur Heartless

Idag finns det fler smakbitar på Flukten fra virkeligheten, Jag ska snabbt dela med mig av en smakbit och sen ska jag gå ut på gården och jobba lite. Vi har huggit ner några videbuskar på sommarstugans gård och nu ska riset flyttas bort. Och solen skiner, fåglarna kvittrar och vädret är som om det vore en junidag.

Igår undersökte jag och pepparkakspojkarnas kusin stenriket vid stranden och samlade fina stenar. Det var lika fint väder då.

40042818. sy475

Jag har lite återfått läsflytet och den här veckan är jag ikapp med läsningen av The priory of the Orange Tree av Samantha Shannon- bara cirka 100 sidor kvar till nästa vecka, precis som de andra bör ha kvar i kompisläsningen. Jag har inte heller läst ut Shuggie Bain, men den får vara lite i bakgrunden nu när jag ville börja läsa en av mina födelsedagsböcker: Heartless av Anne Stuart. England, 1840-tal, hjältinnan jobbar med sjukvård och har ett ..ska vi säga varierande förflutet.

Smakbiten kommer från sidan 8:

Emma moved down the back streets, her head down, unworried. She carried a pig sticker with her, and most of the denizens of the area knew who she was and kept a respectful distance. She was both one of them and a step above, and she was generally left in peace. If some drunken gentleman happened to wander off the beaten path and think she was fair game, she either disabused him of the notion or one of the locals would take care of it.

Jag har inte hunnit så långt, men det finns en hel del saker jag skulle kunna gilla med den här boken. Annars hade jag inte önskat mig den i födelsedagspresent förstås.

Men det var tillräckligt med tid tillbringad inomhus, nu går jag ut och donar i trädgården!

22 reaktioner på ”En smakbit ur Heartless

  1. Paula Merio

    Ja idag var det flämtigt att sitta i solen, man är liksom inte van. Boken är okänd för mig och inget som finns på biblan heller. Tack för smakbit

  2. strålande väder här idag. en är liksom inte riktigt van. därför blev utevistelsen det viktiga idag. känner inte till din bok. känner inte igen författarnamnet. tack för smakebiten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s